Welke trap past bij welke interieurstijl?

Trappen kunnen van heel veel materialen gemaakt worden. Over de keuze moet je dus goed nadenken. Een trap is groot en blikvangend en kan dus de stijl van jouw woonkamer bepalen. Bedenk voor je een keuze maakt dus goed wat voor woonstijl jij mooi vindt en laat de keuze voor jouw trap daarop aansluiten. Hier zijn een aantal mooie combinaties van materialen en woonstijlen.

Beton ciré in een moderne woning

Beton ciré op trap creëert een strak en stoer uiterlijk. Dit past dus goed in een moderne woning. In een woning met een moderne woonstijl komen voornamelijk natuurlijke kleuren terug met boven aan zwart-, wit- en grijstinten. De keuze voor beton ciré op trap is dus een zeer goede wanneer je een moderne woonstijl overweegt. Een moderne woonstijl kenmerkt zich door sereniteit en klasse die een beton ciré trap zeker uitstralen.

Natuursteen in een landelijke stijl woning

Een landelijke stijl woning bevat natuurlijke materialen. Over het algemeen straalt een woning met de landelijke stijl warmte, zachtheid en gezelligheid uit. Een gezond en stijlvol contrast kun je creëren door hier een trap van natuursteen aan toe te voegen. Dit past, door zijn natuurlijke materiaal, bij de andere materialen in het huis, maar vormt een strak contrast tegen de warmte in de rest van de woning. De basiskleuren van een landelijke woonstijl zijn wit, grijs en bruin. Hier past een trap van natuursteen makkelijk tussen.

Hout kan overal!

Als je het echt nog even niet weet, kies dan voor hout. Hout kan in iedere woonstijl. Daarbij kun je hout voor een groot deel personaliseren. Zowel in soort hout als in afwerking kun je een hoop keuzes maken. Hout is de basis voor een klassieke trap. Daarbij zijn houten trappen tijdloos en passen ze in elke trend. Of je nou voor een Scandinavische stijl of voor een romantische stijl gaat, een houten trap is altijd een goede keuze.