Een kantoor inrichten

De inrichting van de werkplek is essentieel voor een bedrijf. Een paar handige tips kunnen u helpen veelgemaakte fouten te voorkomen.

Voor veel kantoormedewerkers is lang zitten een onderdeel van hun dagelijks leven. Als we elke dag enkele uren achter een computer blijven zitten, neemt het risico op schade aan onze gezondheid door de jaren heen toe (rugpijn, musculoskeletale aandoeningen) en dit beïnvloedt onze energie, onze dynamiek. Met het in hoogte verstelbare elektrische bureau wissel je met een druk op de knop regelmatig af tussen zitten en staan, wanneer je maar wilt.

Ergonomisch werken met een elektrisch bureau

Het ergonomische elektrisch bureau kan worden aangepast aan verschillende internationale normen op het gebied van variabele hoogtes en voldoet zo aan de behoeften van elke gebruiker, klein of groot. Met een programmeerbare afstandsbediening kunnen verschillende hoogtes worden opgeslagen, afhankelijk van de grootte van de gebruiker. Regelmatig van werkhouding veranderen geeft energie, ergonomen raden aan om afwisselend twee uur zittend en een half uur staand te werken.

Accessoires voor een elektrisch bureau

Enkele accessoires worden aanbevolen, maar zijn optioneel en apart verkrijgbaar.

  • Afstandsbedieningsset: Erg handig ter vervanging van het handmatige bedieningspaneel met draad.
  • Programmeerbare afstandsbediening: Dit optionele bedieningspaneel maakt het mogelijk om 3 werkposities voor 3 gebruikers te onthouden.
  • Set van 4 wielen voor een handige verplaatsbaarheid
  • Scheidingspaneel, voor meer privacy

Nu je overweegt een ergonomisch en elektrisch bureau aan te schaffen, vergeet dan het laatste criterium niet! Het moet ook aan de esthetische kant voldoen. Neem een ​​meubel waar je opties hebt om de kabels van de verschillende apparaten (computer of printer) te verbergen, wat onooglijk is voor jou en je klanten. Tot slot, wat betreft kleuren en materialen, volg je instinct en je smaak, maar toch zul je moeten kiezen voor een lichte kleur die je helpt bij je concentratie.