stoffen

Chiffon stoffen

Het kiezen uit verschillende stoffen kan soms moeilijk zijn. Er is keuze uit ruwe stof, zachte stof en nog veel meer. Als je meer voor de elegante en chique uitstraling wilt gaan, dan is de stof chiffon de juiste stof voor jou. Dit is een type stof, die voor veel verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Chiffon is over het algemeen een hele lichte en dunne stof, wat heel mooi en soepel valt. Maar ook van deze stof bestaan er weer verschillende varianten om uit te kiezen. Om je beter kennis te laten maken met de stof chiffon, ga ik hieronder wat meer informatie met je delen.

Waar bestaat chiffon uit?

Chiffon is een Franse vertaling voor dunne, transparante en fijn-dradige stof. De stoffen chiffon zijn geweven in taft verbindingen oftewel platte bindingen. Deze stof is een lichtgewicht textiel en traditioneel gemaakt van gesponnen zijde. Het wordt dan ook vaak gebruikt als alternatief voor zijde. Een bijnaam van chiffon is vaak ook kunstzijde. Daarnaast kan deze stof soms wat ruw aanvoelen en is een beetje elastisch, door de draaiing van het garen. De letterlijke vertaling is dan ook ‘oud’ of een verfrommeld stuk stof. Verder werd in de jaren 1950 een andere versie van deze stof een stuk populairder, gemaakt van een polyester, omdat het een sterk type stof is en de kosten werden er lager door.

stoffen

Wat is van chiffon gemaakt?

Nu je weet waar chiffon uit bestaat, is de vraag wat is dan allemaal van de stof chiffon gemaakt en waarvoor kan je het gebruiken? Meestal is deze stof weer terug te vinden in avondkleding of zomerkleding. De stof komt namelijk vaak voor in jurken, want chiffon zorgt namelijk voor een elegante uitstraling. Daarnaast is de stof chiffon ook terug te vinden in lingerie, blouses, sjaals en linten. Koop deze stof als je gaat voor de elegante uitstraling en een licht gevoel.