www.vacature-podotherapie.nl

Werken als paramedicus? Vacature podotherapie.

Podotherapie is letterlijk vertaald voeten gezondheidszorg. Maar deze term is eigenlijk niet compleet. Als je naar een vacature podotherapie kijkt zul je dan ook ontdekken dat het veel meer inhoudt dan alleen de voeten. 

Natuurlijk staan de voeten centraal, echter wordt er gekeken naar alle delen van het onderlichaam. Daarnaast wordt er gekeken naar de functies en de verbanden tussen die lichaamsdelen. Hierdoor wordt de oorzaak veel preciezer en kan er een betere en meer passende oplossing gezocht worden. Ook behelst het meer dan pijn in de voeten. Te denken valt ook aan knieën en de onderrug.

www.vacature-podotherapie.nl

Podotherapie, een veelzijdig medisch beroep.

Maar er is meer. Zo worden ook reuma en diabetes meegenomen in het onderzoek. Veel mensen met reuma en diabetes hebben last van pijn in de voeten met lopen, een slechte doorbloeding, verminderd gevoel in de voeten, wondjes, ontstekingen, vergroeiingen of standsveranderingen. Het werk van een podotherapeut is dus een zeer omvattend beroep en vergt veel onderzoek en het kunnen leggen van de juiste verbanden en trekken van de juiste conclusies. Het is een baan met zeer veel voldoening. Hoe geweldig is het niet als je een patiënt die al met jaren pijn, verlichting kan bieden door een juiste schoen, steunzool of behandeling? Informeer eens bij een podotherapeut bij jou in de buurt.