balkonhekken

Waarom is het steeds lastiger om privacy te creëren?

Privacy is tegenwoordig een belangrijk topic onder het grootste gedeelte van de wereldbevolking. Het is namelijk iets wat steeds meer verdwijnt, wat veel mensen lastig vinden om te accepteren. Dit is dan ook de reden dat veel mensen hier iets tegen willen doen, maar dat helaas erg lastig. De privacy waar het hier om gaat is namelijk niet op te lossen met een privacyscherm of iets anders. Privacy gaat namelijk ook over privacy online, wat tegenwoordig steeds verminderd. Wil jij weten waarom dat zo is? Lees dan rustig verder onder het volgende kopje.

Waarom wordt de algemene privacy steeds minder?

De algemene privacy is steeds meer aan het verdwijnen en dat heeft verschillende redenen. Zo verzamelen waanzinnig veel organisaties informatie over enorm veel mensen aan de hand van hun online gedrag. Dit wordt dan opgeslagen voor eigen gebruik of om door te verkopen, waardoor enorm veel persoonlijke gegevens en kenmerken overal te vinden zijn. Het probleem is hierbij voornamelijk dat, zoals hierboven beschreven, het niet opgelost kan worden met iets als een balkonhek scherm. Dit maakt deze nieuwe trend erg gevaarlijk, er kan namelijk erg lastig tegen opgetreden worden.

Waarom is het zo lastig om hier verandering in te brengen?

Het probleem van deze verminderende privacy is voornamelijk dat het lastig is om hiertegen in te grijpen. De regels en wetten zijn hier namelijk niet goed genoeg voor en de organisaties zoeken allerlei manier om ze te ontlopen. Daarnaast kunnen de gegevens ook per ongeluk gedeeld worden met de rest van de wereld of kunnen de gegevens voortkomen uit grote hacks. Als laatst weten veel mensen hier nog erg weinig over en weten ze soms slecht wat ze zelf kunnen doen om hun privacy te verbeteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een VPN of iets in deze vorm. Het zal daarom nog een lange tijd duren voordat dit probleem onder controle is, mits dit überhaupt ooit zal gebeuren.