1 gereedschap

Veiligheid voorop: een gereedschapswagen

Een gereedschapswagen is een onwijs handige toevoeging aan je werkplaats. Het is namelijk de ideale opbergruimte, omdat je hem kan verplaatsen en neer kunt zetten op de plek waar jij hem nodig hebt of waar jij aan het werk bent. Ondanks dat hij zo handig is, gaat hij gepaard met verschillende veiligheidsmaatregelen. Het is natuurlijk belangrijk dat je werkplek veilig is. Hier lees je kort hoe dit precies is gedaan.

De veiligheid van je gereedschapswagen en je gereedschap zelf

Wanneer je kiest voor een gereedschapswagen, moet je kijken wat de belastbaarheid van deze is. Hiervoor moet je kijken naar het materiaal wat je in je wagen gaat leggen. Hoe zwaarder je gereedschap is, hoe sterker de wagen dient te zijn. Wanneer de wagen is gemaakt van wat zwakker materiaal, dan zal je hier wat minder zwaar materiaal in moeten leggen. Wanneer je hier erg zwaar materiaal in legt, zullen de lades gaan hangen en gaan ze uiteindelijk kapot. Dit is erg gevaarlijk en voornamelijk ook nog eens heel erg gevaarlijk. Het kan zomaar zijn dat je dan een lade opentrekt en dat er iets zwaars door de lade heen zakt, en op je voet belandt. Denk hier dus goed over na!

De beveiliging die op de gereedschapswagen zit

Ook de veiligheid van de gereedschapswagen is erg belangrijk om over na te denken. Vaak hebben gereedschapswagens verschillende elementen die ervoor zorgen dat de veiligheid wordt gegarandeerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zwenkwielen. Deze wielen hebben vaak vergrendeling, waardoor je kar niet zomaar weg kan rollen. Dit zou anders erg gevaarlijk zijn, omdat hij anders zomaar iemand kan aanrijden. Ook hebben deze karren vaak een lade beveiliging. Deze beveiliging is zodanig ingesteld dat de lades van je kar niet zomaar kunnen openschuiven, zelfs niet wanneer je ervoor kiest om je kar te verplaatsen. Hierdoor botsen de lades niet zomaar tegen je aan. Veiligheid staat dus voorop bij de aanschaf van deze kar! Kolomboormachine