Vrachtwagen

Rijschool Wesseldijk: voor alle rijopleidingen

Bij Rijschool Wesseldijk kun je niet alleen terecht om je auto rijbewijs te halen maar ook voor motor, camper, tractor en aanhanger kun je bij deze rijschool terecht. Daarnaast is Wesseldijk een echte rijopleider met opleidingen voor beroepschauffeurs. Zo kun je jouw rijbewijs voor vrachtwagen of bus halen en kun je je taxidiploma halen.

Rijschool Wesseldijk

Nascholing Code 95 bij Rijschool Wesseldijk

Naast deze rijopleidingen kun je ook terecht voor logistieke opleidingen. Denk bijvoorbeeld aan certificaten voor heftruck, hoogwerker, kooiaap, verreiker, of reachtruck of VCA. Daarnaast biedt Rijschool Wesseldijk ook verschillende cursussen ten behoeve van de nascholing voor Code 95.  Alle beroepschauffeurs moeten in het bezig zijn van Code 95. Dit is een bewijs van vakbekwaamheid en garandeert een zeker mate van veiligheid op de weg. Om deze Code 95 te verlengen, moet een bepaald aantal uur aan nascholing gevolgd worden.

Code 95

Theorie en praktijkcursussen voor de beroepschauffeur

Deze nascholing voor Code 95 kan bestaan uit verschillende cursussen. Zo kan de beroepschauffeur kiezen uit bijvoorbeeld ADR, BHV, Digitale tachograaf, Vervoer van personen met een handicap, Veilig werken langs de weg. Chauffeur Openbaar Vervoer en nog veel meer. Naaste deze theorie cursussen is het ook verplicht om een praktijkcursus te volgen. Zo kun je voor een cursus Het Nieuwe Rijden of Rijoptimalisatie kiezen. Alle cursussen zijn er op gericht om de veiligheid op de weg te bevorderen en tegelijkertijd het milieu te sparen. Beroepschauffeurs worden op de hoogte gebracht van nieuwe rijtechnieken en richtlijnen om zo nog veiliger en zuiniger te rijden.

De Code 95 geldt niet voor particulieren die in het bezit zijn van een vrachtwagen of bus rijbewijs. Deze code geldt echt alleen voor chauffeurs die beroepsmatig gebruik maken van vrachtwagen of bus. Deze richtlijn geldt niet alleen voor Nederland maar voor alle chauffeurs uit de EU of die in de EU werkzaam zijn.