Hoe onderhoud je een snowboard

Van het merk Arbor naar lib tech. Er bestaan veel verschillende soorten snowboard merken, die allemaal onderhoud nodig hebben. Als je een beginner bent, is dit iets wat je moet leren. Echter zijn er genoeg plekken waar ze onderhoudsbeurten aanbieden. Daarentegen is het wel verstandig om te weten hoe je een snowboard moet onderhouden. Het is niet heel ingewikkeld om uit te voeren, zolang je de juiste tools in huis hebt en een ruimte waar je het board kunt onderhouden. Tijdens de onderhoudsbeurt, wordt er veel geslepen en gewaxt, dus verwacht wat rommel op de vloer.

Het stappenplan van de onderhoudsbeurt

Om ervoor te zorgen dat het onderhoud snowboard goed wordt gedaan, is hier een stappenplan dat handig is om aan te houden. De eerste stap is het neerleggen van een zeil op de vloer, zodat je achteraf minder tijd aan het opruimen hoeft te besteden. Vervolgens bereidt je het snowboard voor door het board te slijpen en schoon te maken. Daarna ga je naar de volgende stap en dat is het waxen van het board. Dit is belangrijk om te doen, omdat de wax de onderkant van het snowboard beschermt. Als laatst, wanneer de wax is opgedroogd, schraap je de wax resten eraf en borstel je het board schoon. 

De overige onderhoud

Het onderhoud van een snowboard is erg belangrijk, maar het is ook belangrijk om de andere onderdelen van het snowboard te onderhouden. Denk hierbij aan het vervangen van de snowboard bindingen of het overstappen van normale snowboard schoenen naar snowboardschoenen boa. Vaak zijn snowboard onderdelen van goede kwaliteit, waardoor het langer meegaat. Echter takelen deze onderdelen uiteindelijk ook af en zijn ze toe aan vervanging. Om deze onderdelen langer mee te laten gaan, is het verstandig om ze goed te onderhouden. Dit kan je doen door middel van het goed schoonmaken en droog houden van de verschillende onderdelen.