Drenthe

Het gezellige Brabant

Wie aan Noord-Brabant denkt, moet direct denken aan gezellige terrasjes en kroegen. Een leuke en gezellige bestemming om naartoe te gaan voor de vakantie. Breda en Eindhoven zijn maar twee van de steden waar het erg leuk vertoeven is, maar mooie natuur kent de streek ook zoals de Biesbosch. De beroemde kunstenaar Vincent van Gogh is in Brabant geboren, je kunt er heerlijke wandelen en fietsen. Vier het jaarlijkse carnaval mee in de regio, maar eigenlijk is het altijd leuk en gezellig in deze streek. Lekker eten en drinken en veel genieten is het motto van de Brabanders.

De hoofdstad

In de hoofdstad van Noord Brabant, Den Bosch vind je historische gebouwen, knusse straatjes, mooie hotspots en kanalen waar doorheen kunt met een boot. Maar de Brabantse gezelligheid vind je terug in de vele terrasjes en gezellige kroegen die je er vindt, hier kun je lekker eten of een drankje drinken. In de zomer kun je naar een van de culturele festivals die in de regio worden gehouden. In het Noordbrabants museum vind je de werken van Vincent van Gogh, het designmuseum is van andere orde maar met zijn moderne kunst ook interessant om naartoe te gaan.

Drenthe

Heerlijk erop uit trekken

In Breda kun je echt van alles doen, in het centrum lekker winkelen of wanneer je geen benen meer over hebt dan plof je neer op een terrasje. Niet voor niets is Breda gekozen tot de leukste binnenstad van Nederland, In Mei is er het Breda Jazz festival wat erg leuk is om naartoe te gaan, vele podia buiten zijn gratis te bezoeken. De combinatie van levendige steden en bezienswaardigheden maken de regio zo aantrekkelijk, ook is het gunstig dat de steden zo dicht bij elkaar liggen. Ook onderweg naar de grote steden toe kom je onderweg leuke dorpjes tegen, al met al is Noord Brabant een levendige en gezellige regio om naartoe op vakantie te gaan.