Aanvraag kredietinfomatie

Het aanvragen van jouw kredietinformatie, hoe doe je dat?

Kredietinformatie wordt je meestal gegeven door een bedrijf of onderneming die misschien niet te vertrouwen is. Als een bedrijf krediet aanbiedt, is het belangrijk te weten welke informatie zij gaan gebruiken en weggeven. Over het algemeen wordt krediet gegeven door particuliere bedrijven zoals banken en creditcardmaatschappijen. Banken zullen vaak jouw inkomen en schuld gebruiken als criteria om te bepalen of je in aanmerking komt voor krediet. Creditcardmaatschappijen zullen zich richten op jouw inkomen, leeftijd en de hoogte van je schuld.

Kredietinformatie aanvragen

De Nederlandse wetgeving biedt veel bescherming aan de privacy van mensen en als gevolg daarvan kan niet iedereen zomaar jouw kredietinformatie aanvragen. Als je je echter in een situatie bevindt waarin iemand je onder druk zet om dit soort informatie te geven, kan het nuttig zijn om te weten dat er uitzonderingen op de regel zijn die het vragen naar deze gegevens toestaan.

Aanvraag kredietinfomatie

Als je deze informatie echt zelf wilt (bijvoorbeeld als je een lening aanvraagt en bewijs van jouw inkomen nodig hebt), dan zijn er manieren om het rechtstreeks aan te vragen. Ook kan een kredietverlener jouw kredietinformatie dan zelf inzien zodat ze kunnen overwegen of ze jou de lening gaan verstrekken of niet.

Een manier om jouw kredietinformatie aan te vragen is om het rechtstreeks te vragen aan het bedrijf of de organisatie die het voor je bewaart. Dit kan jouw geldschieter, hypotheek makelaar, nutsbedrijf, mobiele telefoon provider of kabelmaatschappij zijn. Zij zijn wettelijk verplicht deze informatie op verzoek toe te sturen.

Lees op deze website meer over jouw aanvraag kredietinformatie!