De plant van Brazilië

Het land Brazilië is in rep en roer, er is namelijk een mooi stuk natuur gestolen. Het land staat bekend om de plant bougainvillea. Deze i nu ineens nergens meer te vinden. De mensen worden radeloos en weten niet wat ze moeten doen. Wij willen ook dat er meer mensen zijn die met ons in gesprek willen gaan over deze dingen. Zo kunnen wij ook kijken naar de mogelijkheden van mensen die er meer van begrijpen. Het mysterie van de bougainvillea zal altijd nog niet ontrafeld worden. Het zoeken van de daders zal nog even duren. Tot het moment van vandaag zijn de daders nog steeds niet gevonden.

Waarom alleen in Brazilië?

Brazilië is een land met een perfect klimaat. Je hebt dus ook de drogere kant van het land. De bougainvillea groeit in de wat meer tropische kant van het land. Er moet namelijk genoeg vocht zijn om deze plant te laten groeien. Er wordt ook gekeken naar mogelijkheden om de plant weer opnieuw te kweken. Het land zit nu zonder de bougainvillea. Dit is wel pijnlijk voor de Brazilianen. Zij kijken altijd met grote bewondering en ook vooral trots naar de bougainvillea. We kunnen ook kijken of er meer bedrijven zijn die gaan helpen met de zoektocht.

Het land van vrijspraak

Het komt vaak voor dat dieven van de natuur geen straf rijgen in Brazilië dit is wel soms pijnlijk voor de natuurliefhebbers. Het kan misschien dit keer anders zijn omdat het gaat over de bougainvillea. Deze plant is namelijk zo beschermd in Brazilië dat het wellicht moeilijk kan worden voor de regering om hier niks mee te doen. het kost de regering ook veel geld want er zijn nu veel plunderingen en rellen omdat de bougainvillea nergens te vinden is. De zoektocht naar de dieven gaat nog door en hopelijk komt er snel een einde aan deze zoektocht.