Cursus administratie

Administratie opleiding

Bij Fabius Opleidingen kun je in 30 weken een cursus administratie volgen. Daar leer je alle basisvaardigheden voor het werken in een moderne kantooromgeving. Dat wil zeggen dat je leert omgaan met een computer en alle werkzaamheden die als administratief medewerker zonder problemen kunt vervullen. Als je een cursus administratie hebt gevolgd ben je voor een werkgever ineens veel interessanter geworden. Want administratieve werkzaamheden zijn op allerlei plekken in een bedrijf noodzakelijk. Daarnaast is een cursus administratie ontzettend leuk om te volgen. Het komt regelmatig voor dat er goede vriendschappen ontstaan tijdens de opleidingen.

Cursus administratie

Lachen tijdens de lessen gesprekstechniek tijdens de cursus administratie

De basisvaardigheden in een kantooromgeving die tijdens de cursus administratie worden behandeld zijn het aannemen van telefoontjes, het doelgericht voeren van gesprekken met collega’s, de afhandeling van de post, baliewerkzaamheden, archiveren en het omgaan met de computer. Vooral het oefenen van de gesprekken leidt soms tot grote hilariteit. Niemand staat erbij stil hoe lastig het is om iemand iets duidelijk te vertellen zonder dat er misverstanden ontstaan. Het omgaan met de computer is een belangrijk onderdeel van de cursus administratie. Er wordt geoefend in toetsenbordvaardigheid en je leert de basisbeginselen van veelgebruikte programma’s als Excel en Word.

Hoog slagingspercentage

Van alle cursisten die de cursus administratie met succes afronden slaagt 90 procent al de eerste keer dat ze examen doen. Dat is een bewijs dat de cursus administratie goed in elkaar zit en dat de cursisten uitstekend worden voorbereid op het examen. De cursus duurt in totaal 30 weken. In die periode wordt elke week een klassikale les gegeven van 3 uur. Die vindt plaats in één van de vijftig leslocaties van Fabius Opleidingen. Daarnaast zal elke cursist ongeveer een dagdeel per week moeten besteden aan huiswerk. Het diploma dat wordt behaald is officieel erkend.